Potpisan sporazum o saradnji između IOPCG i ISRCG

Institut ovlašćenih procjenjivača Crne Gore (IOPCG) i Institut sertifikovanih računovođa Crne Gore (ISRCG) potpisali su Sporazum o saradnji, 2. juna 2021. godine. IOPCG, član Evropske asocijacije procjenjivača (TEGoVA) i ISRCG, član Međunarodnog savjeta za standarde procjene (IVSC), dijele zajedničke vrijednosti i ciljeve, usmjerene na profesionalno unapređenje znanja i vještina u oblasti procjene, promociju i unapređenje privrednog ambijenta i promociju profesionalne saradnje među strukovnim udruženjima i naučno obrazovnim institucijama. IOPCG i ISRCG smatraju da definisana zakonska rješenja u oblasti procjene i njihova primjena u praksi imaju značajnu ulogu u promociji društvenog i ekonomskog razvoja.

Prepoznajući izuzetan potencijal u razmjeni iskustava između profesionalnih strukovnih udruženja iz oblasti procjene, kao i velike mogućnosti za zajedničku saradnju u cilju unapređenja ekonomskog ambijenta, IOPCG i ISRCG su saglasni da uspostave, unapređuju i promovišu saradnju kroz zajedničke aktivnosti koje će doprinijeti ostvarenju individualnih ciljeva svake strane potpisnice Sporazuma.

Shodno Sporazumu, oblasti saradnje između dva instituta će se koncentrisati na sprovođenju zajedničkih aktivnosti a kroz zajedničke konsultacije nastojati da identifikuju prioritete saradnje, kao i konkretne aktivnosti koje su usmjerene na ostvarivanje ciljeva saradnje.

Sporazum su potpisale Predsjednica IOPCG mr Sanja Radović i Generalni sekretar ISRCG, mr Anastasija Boljević. Potpisivanju Sporazuma su prisustvovali Predsjednik UO ISRCG, Prof. dr Vinko Nikić i Menadžer za edukaciju Igor Pavićević, kao i Predsjednik UO IOPCG g-din Miloš Knežević, član UO IOPCG mr Predrag Drecun i Dragan Radulović, Sekretar IOPCG.

Posljednje aktuelnosti
Procjena nekretnina
Webinar
Online
02.07.2021.
Obavještenje
Obavještenje
Procjena nekretnina
Webinar
Online
27.05.2021.
Procjena nekretnina
Webinar
Online
22.04.2021.
Procjena nekretnina
Webinar
Online
21.04.2021.
Procjena nekretnina
Webinar
Online
20.04.2021.
Budite u toku sa najnovijim dešavanjima