Međunarodna konferencija “Procjena vrijednosti imovine: aktuelni trendovi, iskustva i izazovi” – ProVal ®2023

Institut ovlašćenih procjenjivača Crne Gore organizovao je međunarodnu konferenciju pod nazivom “Procjena vrijednosti imovine: aktuelni trendovi, iskustva i izazovi” – ProVal 2023.

Konferencija se održala 27. oktobra u hotelu Hilton u Podgorici i po prvi put na jednom mjestu okupila je stručnjake iz oblasti procjene imovine, državnih organa, bankarskog sektora, agencija za promet nekretnina, sudske vještake i ostale eksperte povezane sa ovom temom kako iz regiona, tako i iz Evrope.

Čast nam je što smo imali priliku da ugostimo kao počasnog gosta i govornika predsjednika TEGoVA-e, (The European Group of Valuers’ Associations – Panevropska grupa udruženja procjenjivača), gospodina Krzysztof Grzesik-a REV IRRV FRICS.

Inspirativni govornici na konferenciji bili su i mr Georgi Georgiev MRICS RV REV, Daniel Manate REV MAAEI MRCS, Prof. dr Rolando Biere Arenas, mr Silvija Ilišković Balagović MRICS, Prof. dr Dragoljub Janković, mr Matija Mašković.

Procjena vrijednosti za potrebe bankarskog kreditiranja u skladu sa preporukama Komiteta Bazel III, Procjena vrijednosti solarne elektrane kao složene imovine, Izazovi u procjeni vrijednosti preduzeća u vremenima poremećaja na tržištu, Energetska efikasnost i njen uticaj na procjenjivačku praksu, Hotelska industrija u „VUCA“ svijetu – impakt na vrednovanje, Upotreba vještačke inteligencije u procjeni vrijednosti imovine, Baza ponudbenih podataka nekretnina, IOPCG Projekat – “Tržišna stopa kapitalizacije u Crnoj Gori”, su teme koje su govornici imali priliku obrađivati na konferenciji.

https://youtube.com/watch?v=woyRAUQajWU%3Fsi%3DOorBfcx5YTQWXbVm
Budite u toku sa najnovijim dešavanjima