Webinar Vrednovanje hotelskih nekretnina – Modul 1: Specifičnosti hotelskih nekretnina i faktori koji utiču na vrijednost
Datum 23.03.2022. 17:30h
Lokacija Online putem ZOOM aplikacije
KPE bodovi
3
Procjena nekretnina
Kotizacija 80€ za članove 120€ za ostale zainteresovane
Rok za prijavu je 23.03.2022.
Istekao je rok za prijavu

Program edukacije:

  • tipovi hotelskih proizvoda  i razumijevanje njihovog tržišnog pozicioniranja
  • Prostorni standardi hotelskih nekretnina, odnosi površina po ključu, struktura površine po namjeni, pokazatelji efikasnosti planiranja nekretnine
  • pojam highest & best use u kontekstu hotelskih nekretnina
  • inspekcija hotelske nekretnine za potrebe vrednovanja
  • struktura hotelskih prihoda i troškova
  • izrada projekcija prihoda i troškova hotela
  • izvori podataka za potrebe procjene poslovnih performansi

Cilj edukacije:

Upoznavanje polaznika sa specifičnostima hotelske nekretnine i hotelskog poslovanja te poslovnih performansi, kako bi stekli uvid u sve aspekte hotela koji utiču i na pristup vrednovanju i na vrijednost hotelske nekretnine.

Kome je namijenjen:

Procjenjivačima nekretnina, bankarima, konsultantima, finansijskim analitičarima, svima koji se u svom poslu susreću sa problematikom procjene vrijednosti hotelskih nekretnina.

U Modulu 2 koji će se održati u oktobru 2022 prezentovaće se metode procjene vrijednosti hotela prema međunarodnoj praksi s praktičnim primjerima i diskusijom.

Uplate vršiti na IOPCG žiro račun: 510-71395-31, sa naznakom svrhe plaćanja “Webinar 23.03.2022.”

Mr. sc Silvija Ilišković Balagović, MRICS
Mr. sc. Silvija Ilišković Balagović MRICS direktorica je konsultantske firme Hotelis d.o.o., specijalizovane za hotelske investicije i vrednovanje hotelskih nekretnina. Tokom više od 20 godina bavila se različitim područjima hotelskog savjetovanja sa fokusom na razvojne koncepte i procjenu isplativosti hotelskih odnosno turističkih projekata. Po zvanju je magistar ekonomskih nauka sa diplomama Sveučilišta u Zagrebu i Rijeci, a specijalističke edukacije završila je na prestižnom Cornell University, School of Hotel Administration, u SAD-u. Aktivni je član Cornell Hotel Society-ja i aktuelna predsjednica Eastern Europe & AlpAdria Chapter-a.
Od 2015 posjeduje i međunarodni sertifikat za procjenu imovine te je usko specijalizovana za turističke nekretnine, posebno hotele. Vodi bazu hotelskih transakcija od 2005.-2021. te redovno objavljuje stručne članke i analize.
Posljednje aktuelnosti
Obuka
Podgorica, online
17.03.2023.
Obuka
Podgorica, online
11.03.2023.
Procjena nekretnina
Obuka
Podgorica, online
05.03.2023.
Obavještenje
Obavještenje
Procjena nekretnina
Okrugli sto
Hotel Ramada, Podgorica
17.12.2022.
Budite u toku sa najnovijim dešavanjima