Webinar Određivanje diskontne stope u 2021. godini za procjenu Nekretnina, Opreme i Kapitala
Datum 27.05.2021. 17h
Lokacija Online putem ZOOM aplikacije
KPE bodovi
3
Procjena nekretnina
Kotizacija 60€ za članove 90€ za ostale zainteresovane
Rok za prijavu je 27.05.2021.
Istekao je rok za prijavu

Program webinara:

• Značaj diskonte stope i diskontna stopa u uslovima krize očekivanog savladavanja epidemije korona virusa
• Diskontna stopa – cijena (vlasničkog) kapitala VS. diskontna stopa – ponderisana cijena (WACC) ukupnog kapitala (vlasničkog i dugovnog)
• Diskontna stopa i stopa kapitalizacije u Pravilniku o metodologiji procjene vrijednosti imovne i EVS2020
• Određivanje diskontne stope iz CAPM, Modela nadogradnje (build up) i tržišnih transakcija (Excel @solver) u uslovima epidemije
• Utvrđivanje ponderisane cijene (WACC) ukupnog kapitala (vlasničkog i dugovnog)
• Stopa kapitalizacije iz tržišnih podataka
• Ključni faktori utvrđivanja diskontne stope za pojedine vrste nekretnina: poslovne prostore, tržne centre, hotele, pumpe, stanove, te na različitim lokacijama

Cilj webinara: Upoznavanje sa specifičnostima utvrđivanja diskontnih stopa u aktuelnim uslovima, kao i unapređenje znanja i vještina u određivanju diskontnih stopa kod primjene diskontne stope u procjeni vrijednosti.

Kome je namijenjen: Procjenjivačima nekretnina, opreme i kapitala, Korisnicima procjena nekretnina, opreme i kapitala, svima koji se u svom poslu susreću sa problematikom procjene vrijednosti nekretnina, opreme i kapitala, finansijskim analitičarima i dr.

Prof. dr Dragoljub Janković
Prof. dr Dragoljub Janković je iskusni procjenjivač Kapitala, član i vođa sekcije Kapitala u okviru Instituta ovlašćenih procjenjivača Crne Gore.Od septembra 2007 do februara 2017. godine je bio predavač, prodekan i dekan na Fakultetu za poslovne studije "Montenegro Business School" Univerziteta Mediteran u Podgorici.Od februara 2017 do septembra 2020. godine je bio savjetnik potpredsjednika Vlade Crne Gore i to savjetnik za ekonomske politike i finansijski sistem.Ima decenijsko iskustvo u oblasti bankarstva i procjenjivanja.Trenutno radi kao finansijski analitičar i procjenjivač Kapitala ali i kao predavač na mnogobrojnim obukama i seminarima/webinarima u zemlji.
Posljednje aktuelnosti
Seminar
Podgorica
05.07.2024.
Obavještenje
Obavještenje
Procjena nekretnina
Sertifikacija
22.04.2024.
Procjena nekretnina
Webinar
23.04.2024.
Procjena nekretnina
Online radionica
Online, putem Zoom aplikacije
12.03.2024.
Procjena nekretnina
Sertifikacija
Podgorica
16.03.2024.
Budite u toku sa najnovijim dešavanjima