Obuka Obuka za procjenu vrijednosti mašina, postrojenja i opreme – Proljeće 2022
Datum 18.03.2022. 17h
Oblast djelatnosti
Kotizacija 550€ za članove 720€ za ostale zainteresovane
Rok za prijavu je 17.03.2022.
Istekao je rok za prijavu

Institut ovlašćenih procjenjivača Crne Gore (IOPCG) po treći put počinje sa stručnom obukom za procjenu vrijednosti Mašina, postrojenja i opreme. Cilj je da razvijamo i ovaj segment procjenjivačke struke u Crnoj Gori i da pritom unapređujemo poslovni i ekonomski ambijent u zemlji. Takođe se trudimo da stvaramo kvalifikovane procjenjivače čije su procjene konzistentne, transparentne i objektivno urađene po evropskim standardima i ulivaju povjerenje krajnjih korisnika.  

Program obuke je koncipiran tako da polaznicima pruži neophodna znanja i vještine procjene vrijednosti u skladu sa pozitivnim propisima Crne Gore (Pravilnik o metodologiji za procjenu vrijednosti imovine), Evropskim i Međunarodnim standardima (EVS 2020 i IVS 2020), ali i Međunarodnim računovodstvenim standardima (MRS) i Međunarodnim standardima finansijskog izvještavanja (MSFI), sa naglaskom na njihovu praktičnu primjenu. Program obuke detaljno možete pogledati ovdje.

U cilju obezbjeđivanja visokog kvaliteta obuke broj polaznika je ograničen!

Iz udruženja TEGoVA je najavljeno da će do kraja 2022. godine biti zvanično objavljeni i Evropski standardi za procjenu mašina, postrojenja i opreme.

IOPCG je, na osnovu ovlašćenja od strane TEGoVA, oficijelni crnogorski priređivač prevoda Evropskih standarda za procjenu vrijednosti (EVS) – izdanja za 2012. , 2016. i 2020. godinu.

Kome je obuka namijenjena?

  • Obuka je namijenjena svim zainteresovanim licima koji imaju završene studije iz oblasti postrojenja, mašina i opreme. Tu se podrazumijevaju svi tehničkih fakulteti: Mašinski fakultet, Elektrotehnički fakultet, Metalurško-tehnološki fakultet, Prirodno-matematički fakultet, Biotehnički fakultet, Saobraćajni fakultet i Pomorski fakultet (Brodomašinski smjer). Pored tehničkih fakulteta u obzir dolazi i Ekonomski fakultet.

Obuka obezbjeđuje:

  • prvi stepen za sticanje IOPCG sertifikata: Ovlašćeni procjenjivač – MPO (OP-M) ili Procjenjivač saradnik – MPO (PS-M). Nakon uspješno završene obuke i položenog ispita, daljna sertifikacija zavisi od iskustva, a sve shodno zahtjevima vezano za tražene sertifikate;
  • sistematizaciju dosadašnjeg znanja i sticanje novih znanja u oblasti procjene vrijednosti mašina, postrojenja i opreme;
  • upoznavanje profesionalne prakse procjene vrijednosti, međunarodno priznatih metoda i tehnika procjene i poznavanje međunarodnih standarda, kao i nacionalne regulative koja se tiču kapitala, neophodno za uspješnu izradu izvještaja o procjeni vrijednosti mašina, postrojenja i opreme u Crnoj Gori.

Predavači:

  • Eksperti u polju procjena vrijednosti mašina, postrojenja i opreme, sa dokazanim dugogodišnjim iskustvom.

Lokacija:

  • IOPCG edukativni centar, ul. Miloša Obilića S/2B, Stari aerodrom, Podgorica ili Online putem ZOOM aplikacije. 

Cijena obuke:

  • 550 €, za članove IOPCG
  • 720 € za ostale zaiteresovane

Za članstvo u IOPCG, potrebno je učlaniti se online OVDJE. Godišnja članarina za tekuću godinu iznosi 100€.

Uplate vršiti na IOPCG žiro račun: 510-71395-31, sa naznakom svrhe plaćanja “IOPCG MPO – Proljećnja obuka 2022.”

U cijenu su uključeni:

  • troškovi organizacije, održavanja obuke i ispit;
  • materijal sa predavanja.

Za sve informacije obratite se preko mejla info@iopcg.me ili na telefon 020 634 114, mobilni 067 017 741.

Posljednje aktuelnosti
Procjena nekretnina
Seminar
Podgorica
19.07.2024.
Seminar
Podgorica
05.07.2024.
Obavještenje
Obavještenje
Procjena nekretnina
Sertifikacija
22.04.2024.
Procjena nekretnina
Webinar
23.04.2024.
Procjena nekretnina
Online radionica
Online, putem Zoom aplikacije
12.03.2024.
Budite u toku sa najnovijim dešavanjima