Webinar Evropski standardi procjene vrijednosti (EVS) 2020, IX izdanje
Datum 25.02.2021. 15h
Lokacija Online, putem Zoom aplikacije
KPE bodovi
3
Procjena nekretnina
Kotizacija 60€ za članove 90€ za ostale zainteresovane
Rok za prijavu je 24.02.2021.
Istekao je rok za prijavu

Krajem prošle godine, TEGOVA je objavila najnovije izdanje, 9. Evropskih standarda za procjenu nekretnina (EVS 2020, 9th edition), koji se primjenjuju od 1. januara 2021. godine. 

IOPCG je dobio ovlašćenje da prevede EVS 2020 na crnogorski jezik, a ta verzija će biti dostupna članovima Instituta i drugim zainteresovanim licima do kraja februara 2021. godine.

U skladu sa već ustaljenom praksom, cijeneći izuzetan značaj blagovremenog upoznavanja sa promjenama i novim rješenjima u ovim profesionalnim standardima (koji su najšire prihvaćeni u evropskim stručnim krugovima i tretiraju se kao obavezujući) i ohrabren izrazito pozitivnim efektima sličnih aktivnosti u prošlosti – IOPCG je odlučio da i ovom prilikom na odgovarajući način svojim članovima i široj javnosti učini dostupnim relevantne informacije o inoviranom stručnom okviru njihovog budućeg profesionalnog angažmana.

Cilj webinara: Upoznavanje polaznika sa osnovnim promjenama u sadržaju, strukturi, definicijama i terminologiji koje sadrži novo izdanje Evropskih standarda za procjenu imovine (EVS 2020), u cilju njihovog potpunog evidentiranja, pravilnog razumijevanja i uspješne zajedničke jedinstvene i koordinirane primjene u najkraćem roku.

Takođe, na webinaru će biti riječi i o budućim aktivnostima na promovisanju novih standarda i obezbjeđivanju njihove primjene u najširem krugu društvenih subjekata, institucija i organa, koji imaju nadležnosti i obaveze u oblasti procjene nekretnina.

Kome je namijenjen: procjenjivačima vrijednosti nekretnina, bankarskim službenicima koji rade na hipotekarnim kreditima, sudskim vještacima, sudijama, privrednim subjektima, opštinskim i državnim organima koji se bave nekretninama.

Pohađanje predavanja donosi 3 CPD bodova u svrhu kontinuirane profesionalne edukacije (Continuing Professional Development – CPD) za sticanje i održavanje REV i IOPCG sertifikata.

mr Sanja Radović
mr Sanja Radović OP, REV, predsjednica Instituta ovlašćenih procjenjivača Crne Gore, sa 20 godina iskustva na poslovima procjene vrijednosti nekretnina za različite svrhe procjene (hipotekarnih kredita, finansijskog izvještavanja, statusnih promjena firmi, transakcija, eksproprijacije, oporezivanja, sudskih vještačenja….).Po zanimanju je diplomirani građevinski inženjer i magistar ekonomskih nauka. Osnivač je i direktor konsultantske firme DREAMY d.o.o. u Podgorici. Posjeduje međunarodni sertifikat za procjenu imovine (REV), sertifikat Ovlašćenog procjenjivača za procjenu vrijednosti nekretnina, državne licence za projektovanje, reviziju, nadzor i rukovođenje građenja. Stalni je sudskih vještak u oblasti građevinarstva i procjene vrijednosti nepokretnosti.
Posljednje aktuelnosti
Seminar
Podgorica
05.07.2024.
Obavještenje
Obavještenje
Procjena nekretnina
Sertifikacija
22.04.2024.
Procjena nekretnina
Webinar
23.04.2024.
Procjena nekretnina
Online radionica
Online, putem Zoom aplikacije
12.03.2024.
Procjena nekretnina
Sertifikacija
Podgorica
16.03.2024.
Budite u toku sa najnovijim dešavanjima