Institut ovlašćenjih procjenjivača Crne Gore

Serbian English

 

Informacija za štampu

 

 

TEGoVA je plasirala evropske standarde za procjenu vrijenosti 2016, koji su kamen temeljac za sigurnost i bezbjednost evropskog tržišta nekretnina i hipotekarnih kredita

 

Krzystof Grzesik, Predsjednik TEGoVA i John Hockey, Predsjednik Odbora za evropske standarde za procjenu vrijednosti su izjavili: "Direktiva o hipotekarnim kreditima navodi EVS kao pouzdane standarde koje koriste banke. Evropska centralna banaka je u svom Asset Quality Review (Pregledu kvaliteta sredstava) dala primat EVS u odnosu na sve ostale standarde za procjenu kolaterala banaka. EVS 2016 produbljuje našu evropsku orijentaciju, obezbjeđujući smjernice procjenjivača u oblasti sistemskog rizika."

 

Roger Messanger, Predsjednik Odbora za evropsku kvalifikaciju procjenjivača, je rekao: "Ovo novo izdanje je veliki događaj za hiljade priznatih evropshih procjenjivača (REV) i TEGoVA procjenjivačima stambehih nekretnina (TRV) koji u cilju dobijanja i održavanja svog statusa, moraju vladati EVS da bi bili u stanju da doprinesu bezbjednosti i sigurnosti evropshih tržišta nekretnina i hipotekarnih kredita."

 

EVS 2016 Portrait

Brisel, 13 maj 2016.

 

 

 Za dodatne informacije kontaktrati:

 

IOPCG Sekretarijat:
+382 (0)20 634 114

 

TEGoVA Sekretarijat:
+ 32 2 503 32 34
+ 32 478 22 54 53

 

 

Evropski standardi za procjenu vrijednosti:

http://www.tegova.org/en/p4912ae3909e49

 


Institut 
ovlašćenih procjenjivača Crne Gore (IOPCG) je nezavisna, neprofitna nevladina organizacija koja ima za cilj razvoj i unapredjenje procjenjivačke struke u Crnoj Gori shodno evropskim standardima za procjenu vrijednosti (EVS). Institut je prva crnogorska organizacija koja je pristupila TEGoVA. 

www.iopcg.me

 

Evropska grupa udruženja procjenjivača vrijednosti (TEGoVA) je evropska organizacija nacionalnih udruženja procjenjivača, čije su članice 61 profesionalna udruženja iz 32 zemlje sa 70.000 procjenjivača koji rade u specijalizovanim konsltantskim firmama, velikim kompanijama i državnim institucijama na lokalnom i nacionalnom nivou. TEGoVA glavni ciljevi su stvaranje i širenje uskljađenih standarda za procjenjivačku praksu, edukaciju i kvalifikaciju, kao i za korporativno upravljanje i kodeks profesionalne etike procjenjivača. TEGoVA se obraća evorpkim zakonodavcima i kreatorima politike zajedničkim stavom o procjenama. 
www.tegova.org