Institut ovlašćenjih procjenjivača Crne Gore

Serbian English

 BIBLIOTEKA


 

                                                     PRAVILNIK

             O METODOLOGIJI ZA PROCJENU VRIJEDNOSTI IMOVINE

                                                                   ("Sl. list CG", br. 64/2018)

Član 1

Vrijednost imovine pravnog, odnosno fizičkog lica i preduzetnika i državne imovine procjenjuje se prema metodologiji propisanom

ovim pravilnikom.

Član 2

Procjena vrijednosti imovine iz člana 1 ovog pravilnika, vrši se u skladu sa Međunarodnim standardima za procjenu vrijednosti i

Evropskim standardima za procjenu vrijednosti prema metodologiji koja je sastavni dio ovog pravilnika.

 

Metodologiju za procjenu vrijednosti imovine u PDF formatu možete preuzeti ovdje

 


 

0001

INVESTICIONA ANALIZA NA FINANSIJSKIM TRŽIŠTIMA – kamate, prinosi i vrednovanje hartija od vrijednosti

Ova publikacija sadrži praktičnu primjenu investicione analize kod proračuna prinosa, kamata i vrednovanja finansijskih instrumenata na finansijskim tržištima. Uz pomoć Excela, profesionalnog finansijskog kalkulatora i formula, kroz primjere iz prakse, uvodi vas u proračun svih elemenata hartija od vrijednosti - prinose, cijene, trajanje, periodične isplate i dr. Knjiga je namijenjena analitičarima, menadžerima i svim profesionalcima u finansijama koji rade u bankama, investicionim fondovima, brokerskim i dilerskim firmama, velikim i malim kompanijama, državnim finansijama. Posebno se preporučuje procjenjivačima nekretnina, kao i procjenjivačima kapitala jer je korisna za njihov budući rad zbog dijela knjige koji se odnosi na vremensku vrijednost novca kod prinosne metode.

Za IOPCG članove cijena knjige je 15€, ako se knjiga poručuje online i plaća se pouzećem. Knjiga Investiciona analiza na finansijskim tržištima je dostupna i može se poručiti na sledećem linku: http://www.investicije.me/, a sve ostale informacije o knjizi kao i o drugim aktivnostima Instituta možete dobiti putem telefona (020) 634 114, mob: 067 017 741, ili e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

 


 

EVS 2016.ME IOPCG

 

Iz štampe je izašao oficijelni prevod osmog izdanja Evropski standardi za procjenu vrijednosti - EVS 2016 na našem jeziku. IOPCG je TEGoVA-in oficjelni izdavač knjige EVS 2016 i EVS 2012 u Crnoj Gori. U odnosu na predhodno, ovo izdanje sadrži dopune u dijelu Evropski standardi procjene vrijednosti EVS 6 i smjernice za njihovu upotrebu EVGN 11 koji su zvanično usvojeni na TEGoVA generalnoj skupštini u Marseju, 28. oktobra 2017.g. 

Za IOPCG članove cijena knjige je 40€, a za ostala fizička i pravna lica je 60€. Knjiga EVS 2016 je dostupna u sekretarijatu IOPCG-a, a za sve informacije o kupovini knjige kao i drugim aktivnostima Instituta možete dobiti putem telefona (020) 634 114, mob: 067 017 741, ili e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

 


 

EVS 2012 IOPCG prevod korica prva 1

 

IOPCG je TEGoVA-in oficijelni izdavač sedmog izdanja “Evropski standardi za procjenu vrijednosti - EVS 2012” u Crnoj Gori.

 


 

Zakon o računovodstvu CG                               Coat of arms of Montenegro

 

Zakon o računovodstvu

 

 


  

IVS 2017 cover

 

Međunarodni standardi za procjenu vrijednosti 2017 (International Valuation Standards 2017 (IVC 2017) - verzija na engleskom jeziku

 


 

EVS 2016 cover

  

European Valuation Standards (EVS 2016)- verzija na engleskom jeziku

 


 

 

Linkedin logo   facebook logo   Twitter logo