Institut ovlašćenjih procjenjivača Crne Gore

Serbian English

EDUKACIJA


 

OBUKA ZA PROCJENU VRIJEDNOSTI KAPITALA

14. MART 2020 IOPCG EDUKATIVNI CENTAR PODGORICA

PRIJAVE SU ZATVORENE!!! 

 

IOPCG - PROLJEĆE 2020 OBUKA ZA PROCJENU VRIJEDNOSTI KAPITALA.pdf SECURED - Ado

 

Prijava

Više detalja o samoj obuci možete pogledati ovdje.

Institut ovlašćenih procjenjivača Crne Gore (IOPCG) vrši stručnu obuku procjenjivača nepokretnosti u Crnoj Gori već sedmu godinu zaredom i prepoznat je kao lider u državi kada je edukacija procjenjivača u pitanju. Sada po prvi put ove godine počinje sa stručnom obukom za procjenu vrijednosti Kapitala. Cilj je da razvijamo i ovaj segment procjenjivačke struke u Crnoj Gori i da pritom unapređujemo poslovni i ekonomski ambijent u zemlji. Takođe se trudimo da stvaramo kvalifikovane procjenjivače čije su procjene konzistentne, transparentne i objektivno urađene po evropskim standardima i ulivaju povjerenje krajnjih korisnika.  

Kao prva asocijacija iz Crne Gore, IOPCG je od 2013. godine članica panevropske orgranizacije procjenjivača TEGoVA - The European Group of Valuers’ Associations - od koje je akreditovana da procjenjivačima nekretnina u Crnoj Gori dodjeljuje zvanje REV - Recognised European Valuer.

 

TEGoVA logo    

Program obuke je koncipiran tako da polaznicima pruži neophodna znanja i vještine za vršenje procjene vrijednosti u skladu sa pozitivnim propisima Crne Gore (Pravilnik o metodologiji za procjenu vrijednosti imovine) i Evropskim i Međunarodnim standardima (EVS 2016 i IVS 2017), ali i Međunarodnim računovodstvenim standardima (MRS) i Međunarodnim standardima finansijskog izvještavanja (MSFI), sa naglaskom na njihovu praktičnu primjenu.

U cilju obezbjeđivanja visokog kvaliteta obuke broj polaznika je ograničen!

IOPCG je, na osnovu ovlašćenja od strane TEGoVA, oficijelni crnogorski izdavač prevoda Evropskih standarda za procjenu vrijednosti (EVS) – izdanja za 2012. i 2016. godinu.

 

EVS 2016.ME IOPCG      EVS 2012 IOPCG prevod korica prva

        EVS 2016                     EVS 2012

 

Kome je obuka namijenjena?

  • Iskusnim ekonomistima sa znanjem računovodstva i finansija i procjenjivačima kapitala, koji žele da sistematizuju i prošire svoje znanje u oblasti procjene kapitala,  kao i
  • Svima onima koji su na početku profesionalne karijere, a koji imaju osnovna znanja iz oblasti računovodstva i analize finansijskih izvještaja. Tu spadaju svi oni koji su završili fakultet ekonomskog i biznis usmjerenja, ali i ljudi drugih profesija koji posjeduju master studije ekonomskog usmjerenja. Ova obuka može biti značajna takođe ljudima iz oblasti bankarstva i osiguranja.

Obuka obezbjeđuje:

  • prvi stepen za sticanje IOPCG sertifikata: Ovlašćeni procjenjivač - Kapital (OP-K) ili Procjenjivač saradnik - Kapital (PS-K). Nakon uspješno završene obuke i položenog ispita, daljna sertifikacija zavisi od iskustva a sve shodno zahtjevima vezano za tražene sertifikate;
  • sistematizaciju dosadašnjeg znanja i sticanje novih znanja u oblasti procjene vrijednosti kapitala;
  • upoznavanje profesionalne prakse procjene vrijednosti, međunarodno priznatih metoda i tehnika procjene i poznavanje međunarodnih standarda, kao i nacionalne regulative koja se tiču kapitala, neophodno za uspješnu izradu izvještaja o procjeni vrijednosti kapitala u Crnoj Gori.

Predavači:

  • Eksperti u polju procjena vrijednosti kapitala, sa dokazanim dugogodišnjim iskustvom.

Lokacija:

  • IOPCG edukativni centar, ul. Miloša Obilića S/2B, Stari aerodrom, Podgorica. 

Cijena obuke - Promo:

  • 850 €, za sve zainteresovane

 

Za članstvo u IOPCG, potrebno je popuniti Pristupnicu. Godišnja članarina za tekuću godinu iznosi 100€. 

Uplate vrišiti na IOPCG žiro račun: 510-71395-31, sa naznakom svrhe plaćanja "IOPCG KAPITAL - jesenja obuka 2019."

U cijenu su uključeni:

  • troškovi organizacije, održavanja obuke i ispit;
  • materijal sa predavanja.

 

Prijava

 

 

Za sve ostale informacije obratite se preko mejla Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. ili na telefon 020 634 114, mobilni 067 017 741.

 

Linkedin logo   facebook logo   Twitter logo